Вести

 • Carbon Fiber VS. Fiberglass Tubing: Which Is Better?

  Јаглеродни влакна VS. Цевки од стаклопластика: Што е подобро?

  Дали ја знаете разликата помеѓу јаглеродните влакна и фибергласот? И дали знаете дали едниот е подобар од другиот? Стаклената плоча е дефинитивно постара од двата материјали. Неговиот Создаден со топење на стакло и екструдирање под висок притисок, а потоа комбинирање на добиените нишки материјал со ...
  Прочитај повеќе
 • Carbon Fiber vs Aluminum

  Јаглеродни влакна наспроти алуминиум

  Јаглеродните влакна го заменуваат алуминиумот во зголемена разновидност на апликации и тоа го прават во последните неколку децении. Овие влакна се познати по нивната исклучителна цврстина и цврстина и се исто така исклучително лесни. Нишките од јаглеродни влакна се комбинираат со разни смоли за да се создадат композитни ...
  Прочитај повеќе
 • За што се користат цевки од јаглеродни влакна?

  Цевки од јаглеродни влакна Тубуларните структури се корисни за широк спектар на апликации. Затоа, не треба да изненадува што уникатните својства на цевките од јаглеродни влакна ги ставаат во голема побарувачка во многу индустрии. Деновиве се почесто, цевките од јаглеродни влакна го заменуваат челикот, титаниумот или ...
  Прочитај повеќе
 • Водопои за напојување со јаглеродни влакна совршени за денешно професионално чистење на прозорци

  Денешното професионално миење и чистење прозорци им е достапна технологија што е со години пред технологијата од пред само една деценија. Најновите технологии користат јаглеродни влакна за столбовите кои се напојуваат со вода, а тоа ја направи работата на чистачот на прозорци не само што е полесна, туку и побезбедна. Полјаците кои се хранат со вода се ...
  Прочитај повеќе
 • Која опрема е потребна за чистење на прозорци?

  Чистењето на прозорците веќе не е вообичаена задача. Навистина е резервирано за професионалци кои имаат вистински алатки и опрема за чистење на кој било прозорец. Без разлика дали сакате да ги исчистите прозорците на вашиот дом или да отворите услуга за чистење прозорци, неопходно е да ги знаете основните производи и опрема ...
  Прочитај повеќе