Која опрема е потребна за чистење на прозорци?

Чистењето на прозорците веќе не е вообичаена задача. Навистина е резервирано за професионалци кои имаат вистински алатки и опрема за чистење на кој било прозорец. Без разлика дали сакате да ги исчистите прозорците на вашиот дом или да отворите услуга за чистење прозорци, од суштинско значење е да ги знаете основните производи и опрема што ќе ви бидат потребни за да направат сјај и искра на прозорците. Чистењето на прозорците не е лесна задача бидејќи прозорците се изложени на прашина и нечистотија во текот на целиот ден. Сепак, мора да сфатите дека валканите прозорци прават куќата да изгледа повеќе гумен. Ова е една од главните причини зошто постои толку зголемена побарувачка за средства за чистење прозорци. Значи, која е вистинската опрема за сите непрофесионални средства за чистење за ефикасно чистење на вашите прозорци? Нема лесен одговор на ова, бидејќи за различни видови може да биде потребна разновидна опрема и грижа. Дали сте збунети во врска со опремата за чистење прозорци што ви треба за да започнете?

Скејџ
Пипер се користи за сушење на вашиот прозорец за завршна обработка без гребење, кристал. Гумата е најважниот дел од вашата гума. Сакате да го одржувате остриот нож за чистење, и да го чувате од пукнатини и засеци. Рачките може да се купат одделно од гумата и каналот и сакате да бидете сигурни дека имате вртлива рачка ако одите на работа на височина.

Измијте Т-шипка
Мијачот е алатка што ја користите за да ја нанесете хемикалијата на прозорецот. Тие се достапни во сите различни марки и големини и можете да купите ракави и Т-шипки одделно. Некои ракави имаат абразивни влошки, некои се генерално памучни, а други се микрофибери.

Стругалка
Вашата стругалка се користи за отстранување на остатоци што се насобрале на прозорецот, како што се измет од птици или кал. Стругачот има многу остро сечило за бричење кое поминува низ должината на прозорецот и поминува низ она што треба да се отстрани.

Ако бричот лежи рамно на прозорецот, нема да го триете стаклото. Користењето стругалка за прозорци е од витално значење за професионалните резултати, бидејќи нечистотијата на стаклото ќе ви создаде ленти и гума за чистење.

Кофа
Можеби звучи очигледно, но ви треба кофа за растворот за чистење на прозорци. Исто така, треба да бидете сигурни дека имате кофа доволно долга за вашата машина за миење. Ако имате мијалник од 50 см, но само кофа од 40 см, ова нема да работи.

Конечно, ќе ви требаат детергенти за да ви светнат прозорците. Консултирајте се со инсталатерот за најдобрите брендови што треба да ги користите. Во спротивно, треба да ја проверите листата на состојки за да утврдите кои производи ќе бидат ефективни за чистење на прозорците најефикасно без оштетување на очилата.

Исклучително е важно да се достигне потребната висина со скалила, скелиња, ремен или други уреди за да се обезбеди сигурност и ефикасност. Чистењето на прозорците може да биде едноставен и ефективен процес кога е соодветно направено.

Продолжен или воден пол
Ако работите во висина, столбот за продолжување е дел од основната опрема. Во принцип, се препорачува да купите столб малку подолго отколку што мислите дека ќе ви треба, бидејќи истегнувајќи го до максималната должина, ќе изгубите дел од вашата цврстина и цврстина. Сите рачки за маски и чистачи на прозорци се наменети да бидат поврзани со продолжен столб.

Ако барате најлесен начин за чистење на прозорците, тогаш размислете за користење на столб и четка за напојување со вода. Ако не сте запознати со столб на воден капак, тогаш дозволете ми да ви објаснам. Во основа тоа е столб што може да достигне навистина високо со четка на крајот од неа. Чиста вода (вода без нечистотија или нечистотии во неа) тече во мала цевка до горниот дел каде што е четката. Чистачот ќе ја користи четката за да ја агитира нечистотијата на стаклото, а потоа едноставно исплакнете го стаклото.

Овој метод ќе остави прозорецот да изгледа неверојатно. Нема да остави никакви ленти или траги од чистење. Рамките на прозорците обично изгледаат одлично! Овој вид чистење на прозорци бара мала вештина, а повеќето луѓе можат да го сфатат тоа прилично брзо.


Време на објавување: јуни-24-2021