Çfarë pajisje ka nevojë për pastruesin e dritareve?

Pastrimi i dritareve nuk është më një detyrë e zakonshme. Me të vërtetë është e rezervuar për profesionistët që kanë mjetet dhe pajisjet e duhura për të pastruar çdo dritare. Nëse dëshironi të pastroni dritaret e shtëpisë tuaj ose të hapni një shërbim pastrimi të dritareve, është thelbësore të njihni produktet dhe pajisjet thelbësore që do t'ju nevojiten për t'i bërë dritaret të shkëlqejnë dhe të shkëlqejnë. Pastrimi i dritareve nuk është një detyrë e lehtë sepse dritaret janë të ekspozuara ndaj pluhurit dhe papastërtive gjatë gjithë ditës. Sidoqoftë, duhet të kuptoni që dritaret e ndyra e bëjnë një shtëpi të duket më gomone. Kjo është një nga arsyet kryesore pse ka një kërkesë kaq të madhe për pastrues dritaresh. Atëherë, cila është pajisja e duhur për të gjithë pastruesit jo-profesionistë për të pastruar në mënyrë efektive dritaret tuaja? Nuk ka përgjigje të lehtë për këtë, pasi lloje të ndryshme mund të kërkojnë pajisje dhe kujdes të ndryshëm. A jeni hutuar për pajisjet e pastrimit të dritareve që ju duhen për të filluar?

Kasetë
Një kunj përdoret për të tharë dritaren tuaj për një përfundim kristali pa gërvishtje. Goma është pjesa më e rëndësishme e gomës tuaj. Ju dëshironi të mbani të mprehtë thikën tuaj të gomës dhe ta mbani atë të lirë nga të çara dhe këputje. Dorezat mund të blihen veçmas nga goma dhe kanali dhe dëshironi të siguroheni që të keni një dorezë kthyese nëse do të punoni në lartësi.

Lani shiritin T
Një rondele është një mjet që përdorni për të aplikuar kimikatin në dritare. Ato janë në dispozicion në të gjitha markat dhe përmasat e ndryshme dhe ju mund të blini mëngë dhe shirita T veç e veç. Disa mëngë kanë jastëk gërryes, disa janë pambuk të përgjithshëm dhe disa mikrofibër.

Kruajtëse
Kruajtësi juaj përdoret për të hequr mbeturinat që janë grumbulluar në dritare, të tilla si jashtëqitjet e zogjve ose balta. Kruajtësi ka një brisk shumë të mprehtë që kalon gjatësinë e dritares dhe kalon nëpër ato që duhen hequr.

Nëse rroja është e shtrirë në dritare, nuk do ta fërkoni xhamin. Përdorimi i një kruajtëse dritareje është jetik për rezultatet profesionale, sepse papastërtia e xhamit do t'ju krijojë vija dhe gome gomash.

Kovë
Mund të tingëllojë e qartë, por ju keni nevojë për një kovë për zgjidhjen e pastrimit të dritares. Ju gjithashtu duhet të siguroheni që të keni një kovë aq sa duhet për larësin tuaj. Nëse keni një rondele 50 cm por vetëm një kovë 40 cm, kjo nuk do të funksionojë.

Më në fund, do të keni nevojë për detergjentë që dritaret tuaja të shkëlqejnë. Konsultohuni me instaluesin për markat më të mira për t'u përdorur. Përndryshe, duhet të kontrolloni listën e përbërësve për të përcaktuar se cilat produkte do të jenë efektive në pastrimin e dritareve tuaja në mënyrë më efektive pa dëmtuar gotat.

Extremelyshtë jashtëzakonisht e rëndësishme që të arrihet lartësia e kërkuar me një shkallë, skela, rrip ose pajisje të tjera për të siguruar sigurinë dhe efektivitetin. Pastrimi i dritareve mund të jetë një proces i thjeshtë dhe efektiv kur bëhet në mënyrë të duhur.

Shtrirje ose Pol me ujë
Nëse punon në lartësi, një shtyllë zgjatimi është një pjesë e pajisjeve thelbësore. Në përgjithësi, rekomandohet të blini një shtyllë pak më shumë se sa mendoni se do t'ju duhet, sepse duke e shtrirë atë në gjatësinë maksimale, do të humbni pak ngurtësinë dhe forcën tuaj. Të gjitha dorezat e gomës dhe pastruesit e dritareve synojnë të lidhen me një shtyllë zgjatimi.

Nëse jeni duke kërkuar për mënyrën më të lehtë për të pastruar dritaret, atëherë konsideroni të përdorni një shtyllë dhe furçë të ushqyer me ujë. Nëse nuk jeni të njohur me një shtyllë me ujë, atëherë më lejoni ta shpjegoj për ju. Në thelb është një shtyllë që mund të arrijë shumë lart me një furçë në fund të saj. Uji i pastër (ujë pa papastërti ose papastërti në të) shkon në një tub të vogël deri në majën ku është furça. Pastruesi do të përdorë furçën për të trazuar papastërtitë në gotë, dhe pastaj thjesht shpëlarje xhamin.

Kjo metodë do ta lërë dritaren të duket e mahnitshme. Nuk do të lihen më asnjë vija ose shenja gomaku. Kornizat e dritareve zakonisht duken shumë të shkëlqyera! Ky lloj pastrimi i dritareve kërkon pak aftësi dhe shumica e njerëzve mund ta kuptojnë atë mjaft shpejt.


Koha e postimit: Qershor-24-2021